Uw Instant Site sluiten voor onderhoud
U kunt uw Instant Site tijdelijk voor bezoekers verbergen als deze nog in aanbouw is of als u het ontwerp wilt vernieuwen. Nadat u de site heeft gesloten, kunnen bezoekers geen enkele pagina van de site bekijken. In plaats daarvan zien ze de speciale melding "De site is momenteel in onderhoud". Bezoekers kunnen ook niet uw catalogus bekijken of bestellingen in uw online winkel plaatsen nadat u de website heeft gesloten voor onderhoud.
Site tijdelijk sluiten voor bezoekers
U kunt voorkomen dat bezoekers toegang hebben tot uw Instant Site door de onderhoudsmodus in te schakelen. Bijvoorbeeld als u het ontwerp van uw site bijwerkt en wilt dat dit af is voordat u het aan het publiek toont.
De website tijdelijk sluiten voor bezoekers:
- Ga in de Ecwid-beheeromgeving naar Website → Site aanpassen.
- Scrol naar het blok Onderhoudsmodus en klik op Sitezichtbaarheid beheren.
- U wordt doorgestuurd naar de site-editor. Klik op Instellingen → Siteadres en zichtbaarheid.
- Schakel de optie Onderhoudsmodus in.
- (Optioneel) Pas de standaardtekst van de melding "De site is momenteel in onderhoud" aan.
- Klik op Publiceren.
Dat is alles. Bezoekers, inclusief uzelf, zien nu de onderhoudsmelding wanneer ze een van de pagina's van de site openen.
Nadat u de site heeft gesloten voor bezoekers, kunt u wijzigingen aanbrengen in de site-editor en deze publiceren. De wijzigingen worden pas zichtbaar voor het publiek wanneer u de site weer openstelt voor bezoekers.
De site weer openstellen voor bezoekers
Zodra u klaar bent om uw website weer aan het publiek te laten zien, kunt u de site weer openstellen voor sitebezoekers.
De website weer openstellen voor bezoekers:
- Ga in de Ecwid-beheeromgeving naar Website → Site aanpassen.
- Scrol naar het blok Onderhoudsmodus en klik op Sitezichtbaarheid beheren.
- U wordt doorgestuurd naar de site-editor. Klik op Instellingen → Siteadres en zichtbaarheid.
- Schakel de optie Onderhoudsmodus uit.
- Klik op Publiceren.
Dat is alles. De meest recente gepubliceerde versie van uw website is nu zichtbaar voor elke sitebezoeker.