Geavanceerde productopties maken

Met productopties kunt u variaties van artikelen vermelden, zoals kleuren, materialen of maten, op de productpagina's in uw winkel. U kunt opties ook gebruiken om bestanden of teksten voor cadeaukaartjes te verzamelen wanneer u aanpasbare goederen zoals theemokken verkoopt.

Standaard zijn alle opties zichtbaar voor shoppers. Voor een vlottere en interactievere klantervaring kunt u dynamische opties maken met de app Advanced Product Options uit de Ecwid-appmarkt. De app biedt de mogelijkheid om voorwaardelijke logica toe te voegen om bepaalde opties te tonen of te verbergen op basis van de selectie van de klant. U kunt de app ook gebruiken om uitgebreidere productopties te maken met stalen voor kleuren of afbeeldingen, teksten voor knopinfo en meer.

De Advanced Product Options-app kost $8,49/maand en er is een gratis proefperiode van 7 dagen.
De Ecwid-appmarkt is beschikbaar bij een Venture-, Business- of Unlimited-plan.

Een nieuwe reeks geavanceerde productopties maken

Na het installeren van de Advanced Product Options-app begint u met het maken van de optiereeksen die u wilt toepassen op producten in uw winkel. Een optiereeks is een unieke combinatie opties met bijbehorende waarden, prijsaanpassers, etc. U kunt dezelfde optiereeks toewijzen aan één of meerdere producten.

Naast de standaard optietypes van Ecwid kunt u in de optiereeksen nummervelden voor alleen cijfers toevoegen of stalen van kleuren of afbeeldingen om de kleuren en variaties van uw product visueel te presenteren. U kunt aan de opties en de bijbehorende waarden ook een omschrijving toevoegen, die voor de klant zichtbaar is als knopinfo.

Er zijn twee manieren om een optiereeks te maken. De eerste is dat u de al bestaande opties voor een product in uw winkel als basis gebruikt. De tweede is dat u een optie vanaf nul opbouwt in de Advanced Product Options-app.

Een productoptiereeks maken:

1. Ga naar Settings → Advanced Product Options.
  2. Als u een optiereeks van bestaande productopties wilt maken, voer dan de product-ID in het veld in en klik vervolgens op + Import. Op de geopende pagina, ziet u alle opties voor dit product. Bewerk de reeks als u dat wilt (bijv. stalen of omschrijvingen toevoegen).
    Nadat u een optiereeks heeft geïmporteerd in de interface van de app, is hij nog niet toegewezen aan een product. Voel u dus vrij om de opties geheel naar wens te bewerken. De wijzigingen hebben geen invloed op het oorspronkelijke product.
  3. Als u een optiereeks helemaal vanaf nul wilt maken, klik dan op + Create New. Voer op de geopende pagina de naam van de optiereeks in en klik op Add new option om handmatig alle opties en optiewaarden aan te maken die u in deze reeks wilt opnemen.
  4. Klik op Save all changes.

Dat is alles! U heeft nu een optiereeks in de app.

Vervolgens kunt u regels toevoegen aan uw opties. Of, als er geen voorwaarden voor deze optiereeks nodig zijn, kunt u gewoon opties toewijzen aan de producten van uw winkel.

Regels voor geavanceerde productoptiereeksen instellen

Met regels kunt u bepaalde opties tonen op basis van eerdere keuzes van de klant. De productpagina's zien er dan netter uit omdat enkele opties of waarden verborgen blijven tot ze moeten verschijnen. Als klanten bijvoorbeeld optie "A" kiezen, worden de subopties "C" en "D" getoond en bij optie "B" krijgen ze subopties "E" en "F" te zien.

Een regel voor een productoptiereeks maken:

1. Ga naar Settings → Advanced Product Options en klik op de optiereeks.
  2. Schakel over naar het tabblad Rules:Creating
  3. Klik op Add new rule en stel voorwaarden en acties op. Kies er bijvoorbeeld voor om sommige opties te verbergen wanneer bepaalde optiewaarden worden geselecteerd (bijv. als er combinaties van opties zijn die niet verkocht kunnen worden).
  4. Klik op Save all changes.

U kunt zoveel regels maken als u wilt zodat alle voorwaarden die u nodig heeft gedekt zijn.

Nu kunt u de afhankelijke optiereeks gaan toewijzen aan bepaalde producten in uw winkel.

Geavanceerde optiereeksen toewijzen aan producten

Standaard worden de optiereeksen die u maakt in de Advanced Product Options-app niet toegewezen aan producten. Nadat u een optiereeks heeft ingesteld, moet u deze handmatig toepassen op een of meer producten in uw Ecwid-winkel. U kunt desgewenst de oorspronkelijke opties van uw producten verbergen of verwijderen.

Een optiereeks toewijzen aan een product:

1. Ga naar Settings → Advanced Product Options en klik op de optiereeks.
  2. Schakel over naar het tabblad Products:
    Creating
  3. Als u de oorspronkelijke productopties wilt verwijderen of te verbergen, kunt u dit aangeven met de schakelaar.
  4. Zoek producten op titel of artikelnummer en vink de producten aan waaraan u de optiereeks wilt toewijzen.
  5. Klik op Apply option set to selected product(s).

Dat is alles! De optiereeks is nu toegevoegd aan uw producten. U kunt het bekijken op het tabblad Opties van de productpagina in Catalogus → Producten.

Als u hulp nodig heeft met de Advanced Product Options-app, is er een handige sectie met veelgestelde vragen te vinden op de app-pagina in uw winkelbeheerder of kunt u chatten met ontwikkelaars door te klikken op de knop "Chat met ons" onderaan de pagina.