Klanten exporteren

U kunt gegevens exporteren met de gegevens van elke klant in uw winkel. Deze gegevens omvatten de naam en het e-mailadres van de klant, de registratiedatum en -tijd, de klantengroep (indien van toepassing), of de klant btw-vrijgesteld is en of hij toestemming heeft gegeven voor e-mailmarketing.

Beschikbaarheid abonnementen: Venture, Business, Unlimited.

Gegevens van klanten exporteren:

1. Ga in de Ecwid-beheerder naar Mijn verkopen → Klanten.
  2. Klik op de knop Alles exporteren onderaan de klantenlijst als u al uw klanten wilt exporteren:

Exporting

3. (optioneel) Als u slechts een deel van de klantenlijst wilt exporteren (bijvoorbeeld op basis van bepaalde criteria), kunt u de filters in de kolomkoppen gebruiken en vervolgens klikken op Alle gevonden exporteren.
    Het is ook mogelijk om de klanten die u wilt exporteren aan te vinken en op Geselecteerde exporteren te klikken.
  4. In het dialoogvenster exportinstellingen selecteert u het scheidingsteken voor uw bestand en de kolommen die u wilt exporteren (door erop te klikken):

Exporting

5. Klik op CSV-bestand downloaden.

Een CSV-bestand met de gegevens over uw klanten wordt naar uw computer gedownload. U kunt deze gegevens gebruiken voor analytische doeleinden, promotiecampagnes maken met de e-mailadressen van klanten die toestemming hebben gegeven voor e-mailmarketing of de bestanden gewoon bewaren voor uw eigen administratie.

Meer informatie over het starten van e-mailmarketing (in het Engels)

U kunt de lijst met klanten die toestemming hebben gegeven voor e-mailmarketing  ook exporteren op de pagina Marketing → Nieuwsbrieven in de Ecwid-beheerder. Degenen die het vakje "Houd me op de hoogte van nieuws en exclusieve aanbiedingen" niet hebben aangevinkt, worden automatisch uitgesloten van de contactenlijst die in die sectie wordt geëxporteerd.