Klanten importeren

Er is een eenvoudige manier om uw klantenbestand naar Ecwid te migreren.

De app Klanten importeren is kosteloos beschikbaar voor klanten bij het Venture-plan en hoger. Als u een gratis plan heeft, overweeg dan om uw account te upgraden naar een betaald abonnement.

U kunt dit doen met behulp van de gratis app Klanten importeren:

1. Installeer de app Klanten importeren in uw Ecwid-account.
  2. Download het sjabloon van het CSV-importbestand.
  3. Maak met behulp van het sjabloon een importbestand met uw klantgegevens aan in een teksteditor, bijv. Excel of OpenOffice.
  4. Upload het bestand naar de app. Er worden automatisch nieuwe klanten aangemaakt in uw Ecwid-account.
  5. U kunt de kolom "wachtwoord" leeg laten. In dit geval genereren we voor elke klant een willekeurig wachtwoord.

De geïnstalleerde app is te vinden in het Ecwid-bedieningspaneel → Verkopen → Importeer Klanten pagina.