Updates 2024

Bekijk de updates van Ecwid voor meer informatie over nieuwe functies in uw winkel.

Februari

In enkele seconden een domeinnaam met de AI-tool

Wanneer u een domein koopt in de Ecwid-beheerder, kunt u AI gebruiken om een naam voor uw webadres te bedenken. Een goede domeinnaam moet zowel gemakkelijk te onthouden als gemakkelijk leesbaar zijn, zodat de kans dat de klant fouten maakt tijdens het typen of zich niet de naam herinnert zo klein mogelijk is. AI kan hierbij helpen door namen aan te bieden op basis van de naam en locatie van uw winkel en het soort bedrijf. Probeer het maar! U kunt een van de suggesties exact overnemen, nieuwe suggesties genereren of ze als inspiratie gebruiken voor uw eigen keuze van de domeinnaam.

Meer informatie over het kopen van een domein via Ecwid →

February 24 5.gif

Geld sneller ontvangen met Lightspeed Payments

Als klanten iets kopen, wordt de betaling eerst overgemaakt naar de betalingsverwerker en vervolgens naar uw bankrekening. Met Lightspeed Payments duurde het vroeger twee dagen voordat het geld werd overgemaakt. Nu kunt u profiteren van een snelle bijschrijving van het geld voor een specifieke transactie binnen slechts één werkdag.

Bekijk het schema voor uitbetalingen van Lightspeed Payments →

Betere winkelervaring van klanten met Apple Wallet

Klanten met Apple-apparaten kunnen nu hun bestelstatus volgen met Apple Wallet, de standaard iPhone of iPad en de Mac-app voor het opslaan van kaarten en aankopen. Als shoppers hun bestelling aan hun e-wallet toevoegen, ontvangen ze pushmeldingen over wijzigingen in de bestelstatus en kunnen ze op elk moment de bestelgegevens bekijken. Zo blijven ze zonder moeite op de hoogte en hebben ze een betere ervaring na aankoop, wat de kans dat ze terugkeren naar uw winkel voor meer vergroot.

Meer informatie over het volgen van bestellingen met Apple Wallet →

Weet u niet op welke apparaten mensen shoppen in uw winkel? Bekijk de statistieken voor Bezoekers op de pagina Rapporten in de winkelbeheerder om erachter te komen.

February 24 1.gif

Venmo: mobiele betalingen accepteren in uw online winkel (alleen winkels in de VS)

Venmo, een populaire en gebruiksvriendelijke mobiele betaalmethode, wordt veel gebruikt door Amerikaanse klanten. Nu mobiel winkelen in opkomst is, kunt u met Venmo uw klantervaring bij het afrekenen verbeteren en het ontzettend eenvoudig maken om een bestelling te plaatsen in uw winkel. Als u PayPal inschakelt (of uw PayPal-integratie bijwerkt), wordt Venmo weergegeven als betaaloptie bij het afrekenen. Dit gebeurt alleen als u en uw klanten zich in de VS bevinden.

Meer informatie over Venmo en andere functies van PayPal om uw winkel een impuls te geven →

Niet uit de VS? PayPal biedt een scala aan land-specifieke betaalopties die veel gebruikt worden in Europa.

Linkup-URL aanpassen aan uw zakelijke behoeften

Linkup is een eigen Ecwid-tool voor het maken van een promotiepagina met al uw links, waaronder links om de producten uit uw Ecwid-winkel meteen te kopen. U kunt de pagina-URL vervolgens delen in uw bio's op sociale media of promotionele content. U kunt nu ook het deel met de gebruikersnaam in uw Linkup-URL wijzigen. Als u bijvoorbeeld in eerste instantie uw Linkup linkup.top/mijn-winkel had genoemd, kunt u de naam nu wijzigen in een andere URL: linkup.top/swag-kleding of linkup.top/maaltijd-bezorging-rotterdam.

Meer informatie over het maken van een Linkup-pagina en deze toevoegen aan uw sociale media →

Aangepaste ALT-tekst voor productafbeeldingen vertalen

ALT-tekst voor afbeeldingen (ook bekend als alt-attribuut, alt-beschrijving of gewoon alt-tag) is een alternatieve tekst die beschrijft hoe een afbeelding eruitziet en wat de functie ervan is. ALT-tekst verbetert de zichtbaarheid van de site in de zoekresultaten voor afbeeldingen en zorgt er tegelijkertijd voor dat deze toegankelijk zijn voor visueel gehandicapte mensen die uw winkel bezoeken. U kunt nu aangepaste ALT-tekst voor afbeeldingen toevoegen en deze ook vertalen naar andere talen. Door de vertalingen is uw site gemakkelijk te vinden in verschillende talen en komt deze beschikbaar voor een uiteenlopend publiek.

Meer informatie over het toevoegen van aangepaste ALT-tekst (in het Engels) →

Meer informatie over het vertalen van ALT-tekst (in het Engels) →

February 24 4.gif

Prijzen met bulkkorting en reguliere prijzen tegelijk bijwerken

Als u prijzen met bulkkorting aanbiedt in uw winkel, wilt u die tegelijk met de reguliere prijzen actueel houden. Dat is nu gemakkelijker te doen met de tool voor het massaal bijwerken van producten. Zorg er bij het verhogen of verlagen van productprijzen wel voor dat u het selectievak Kortingsprijzen wijzigen in bulk aanvinkt, zodat alle prijzen worden gewijzigd in het opgegeven bedrag.

Meer informatie over prijzen met bulkkorting →

February 24 6.gif

Snel kortingen in uw winkel in- of uitschakelen

Met geavanceerde kortingen kunt u snel tientallen producten of hele categorieën in de uitverkoop doen of de uitverkoop plannen door de begin- en einddatum op te geven. Alle kortingen worden opgeslagen in de winkelbeheerder, zodat u ze naar behoefte kunt in- en uitschakelen. Eerder kon u alleen meerdere kortingen tegelijk uitzetten. Vanaf nu kunt u tientallen kortingen aan- of uitzetten, waardoor u tijd bespaart bij marketingcampagnes.

Meer informatie over het maken en beheren van geavanceerde kortingen →

February 24 3.gif

Bestellingen filteren op totaalbedrag

Het filter op de pagina Bestellingen heeft nu de waarde “Besteltotaal”. Hiermee kunt u snel bestellingen met een hoge waarde vinden die mogelijk speciale aandacht vereisen. U kunt het filter ook gebruiken voor klanten die contact met u hebben opgenomen en niet hun bestelnummers bij de hand hebben: U kunt hun bestelling dan vinden door te zoeken op een specifiek bedrag.

Meer informatie over het zoeken en filteren van bestellingen →

Januari

Maak een informatieve en boeiende website door pagina's toe te voegen aan uw Instant Site

Met de Instant Site-editor kunt u nu een website met meerdere pagina's bouwen, waarbij elke pagina wordt afgestemd op een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld een online winkel, over ons, seizoensaanbiedingen, enz. Afhankelijk van uw Ecwid-abonnement kunt u tot 100 pagina's aan uw site toevoegen. Op elke nieuwe pagina staat al vooraf gemaakte inhoud die u gemakkelijk kunt aanpassen aan uw voorkeuren.

Meer informatie over het toevoegen van pagina's aan uw Instant Site →

January 1.gif

Bekijk welke bronnen de meeste verkoop genereren in uw winkel

Uw Ecwid-rapporten tonen nu welke marketingkanalen de meeste verkopen genereren in uw winkel. Dit kunnen e-mails over verlaten winkelwagens, advertenties, marketingcampagnes of andere bronnen zijn. De verkoopbronnen worden bijgehouden met behulp van UTM-tags. Als u wilt zien hoe uw winkel presteert, ga dan naar de pagina Rapporten en klik op Marketing.

Meer informatie over marketingrapporten →

Houd de uitgaven van uw winkel bij

Uw financiële rapporten geven nu een gedetailleerde uitsplitsing van uw uitgaven, met inzichten in specifieke categorieën zoals verzendkosten, de totale kosten voor het maken, voorbereiden en verkopen van een product en meer. Als u uw uitgaven wilt zien, ga dan naar de pagina Rapporten, klik op Accounting en scroll naar beneden naar de Uitgaven.

Meer informatie over uitgavenrapporten →

January 2.gif

Voeg vertalingen toe voor de naam van de "Vergelijk met"-prijs

Alle meertalige winkels kunnen klanten nu een betere winkelervaring bieden. Als u een artikel in de uitverkoop doet, kunt u de tekst van de “Vergelijk met”-prijs vertalen zodat shoppers de informatie over de verkoopprijs in verschillende talen kunnen zien, op basis van hun voorkeurstaal in de browser.

Meer informatie over het vertalen van de naam van de “Vergelijk met”-prijs (in het Engels) →

TikTok-advertenties: nu beschikbaar voor meer landen

Adverteren op TikTok is nu beschikbaar voor winkeliers uit Oostenrijk, Tsjechië, Filipijnen, Griekenland, Ierland, Marokko, Polen, Portugal, Zuid-Afrika en Zweden. U kunt uw Ecwid-productcatalogus verbinden met het TikTok For Business-platform en uw merk aan duizenden mensen presenteren in advertenties.

Meer informatie over adverteren op TikTok →

Mobiele Ecwid-app: massaal bijwerken van bestellingen

Zowel de mobiele Ecwid-app voor iOS als Android ondersteunt nu het massaal bijwerken van bestellingen. Dat houdt in dat u meerdere bestellingen tegelijk kunt selecteren en de status kunt wijzigen, facturen kunt afdrukken of met wie dan ook bestellingen kunt delen.

Als u meerdere bestellingen wilt selecteren, tik dan in de mobiele Ecwid-app op Bestellingen, vervolgens rechtsboven op Selecteren (in iOS) of de drie puntjes → Selecteren (in Android), selecteer de bestellingen en tik daarna op Massaal bijwerken. Vervolgens kunt u kiezen wat u wilt doen.

Meer informatie over het bewerken van bestellingen →